Wednesday, July 23, 2014
Text Size

Semalam jenjalan umah mertua. Lepak kejap lepas konvo MMU adik ipar aku, mamat. Letih nak terus drive balik Nilai. Terbaring la dulu depan astro layan movie. Kebetulan diorang subscribe astro box office. Layan la cerita korea tajuk '200 Pounds Beauty'. Best gak. Mulanya aku sangka kisahnya pasti macam 'Love on a diet' atau 'Cinta Kolestrol'. Well... i'm right. Quite similar. All of the stories is about a fat girl sacrifies herself to look beauty for the man she loved. Some how aku belum pernah jumpa cerita pasal lelaki gemuk yang struggle untuk kuruskan badan demi perempuan yang dia sayang. Why? Dont ask me... ask the film producers!!

Basically kisahnya pasal seorang penyanyi latar (well.. most deffinately if you got even the most powerfull voice with a fat body, your place is either at the side of the stage of may be at the back stage as a backup singer. Just like Adiba Noor used to be even though she is the champion of bintang RTM long time ago). Dek kerana minatnya pada sorang lelaki dia sanggup buat total make over plastic surgery from head to toe. Tapi malangnya kehidupan baru sebagai perempuan cantik sedikit sebanyak mengubah persepsi diri ala-ala kisah si tanggang sket part ni.

For those yang crazy about Korean movies, i think you should watch this movie. Tak perlu sampai subscribe astro box office pun takper. Because for sure if you know how to 'search' via internet you will find where to download. Then if you like it so much, go and buy the original CD. :P~


Here is some clip from that movie. A song call Maria. Antara track dalam OST filem ni yang aku paling suka nak dengar. Aku bagi siap dengan lyric dia sekali kalau korang nak sing along with the clip.

Here was the lyric

Maria Lyrics (200 Pounds Beauty OST)
Singer: Kim Ah Jung 김아중 / Romanization by Kreah

cha chigum shija-khae
chogum-sshwil ttokob-ke
uhh… turyowo-hajima

pyolchyojin nunape
cho tae-yangi ki-reul bichwo
uhh… chol-tae-momchujima

Maria ave Maria
cho hwim-kurum kkeut-kaji nara
Maria ave Maria
gochin-paddowin sang-gwa-nobshi

cha chigum shija-khae
chogum-sshwil ttokob-ke
uhh… chol-tae-momchujima

Maria ave Maria
cho hwim-kurum kkeut-kaji nara
maria ave maria
gochin-paddowin sang-gwa-nobshi

Maria

mamchwo-borin shim-jang chon-chega
koncha-bulsu-ob-shi ttwi-yo-wa

(Repeat 2x) Maria ave Maria
cho hwim-kurum kkeut-kaji nara
Maria ave Maria
chojin-paddowin sang-gwa-nobshi

Add comment


Security code
Refresh

Firman Allah;

أُولَٰئِكَ الَّذِينَ اشْتَرَوُا الْحَيَاةَ الدُّنْيَا بِالْآخِرَةِ ۖ فَلَا يُخَفَّفُ عَنْهُمُ الْعَذَابُ وَلَا هُمْ يُنصَرُونَ

English: Itulah orang-orang yang membeli kehidupan dunia dengan (kehidupan) akhirat, maka tidak akan diringankan siksa mereka dan mereka tidak akan ditolong.

View Translations

[ Verse: 68 : 86 ]

Search

 

Who's Online?

We have 235 guests and no members online