Saturday, April 19, 2014
Text Size
User Rating:  / 0
PoorBest 

Kepada kawan-kawan yang 'jodoh lambat' tu, aku bukanlah sengaja nak tujukan lagu ni buat korang atau siapa-siapa. Cuma aku dari mula dulu aku dengar lagu ni aku tertarik dengan melodinya. First time dengar langsung aku tak ambil port tentang apa yang disebutkan pada liriknya.

Tapi bila dua tiga kali dengar, barulah tahu al-kisahnya lagu ni duk cerita pasal apa.

Adoila.. kalau aku sendiri pun maunya aku promote diri aku macam ni gamaknya! Hahahhahaha.

Nama Artis: Wali Band
Tajuk Lagu: Cari jodoh

try la layan lagu ni.

Lirik lagu Wali Band - Cari Jodoh

Apa salahku apa salah ibuku
Hidupku dirundung pilu
Tak ada yang mau dan menginginkan aku
Tuk jadi pengobat pilu
Tuk jadi penawar rindu
Tuk jadi kekasih hatiku

*
Timur ke barat selatan ke utara
Tak juga aku berjumpa
Dari musim duren hingga musim rambutan
Tak kunjung aku dapatkan
Tak jua aku temukan
Oh tuhan inikah cobaan

**
Ibu-ibu bapak-bapak
Siapa yang punya anak
Bilang aku aku yang tengah malu
Sama teman-temanku
Karna cuma diriku yang tak laku-laku

***
Pengumuman-pengumuman
Siapa yang mau bantu
Tolong aku kasihani aku
Tolong carikan diriku kekasih hatiku
Siapa yang mau

Back to *, **, ***

Ibu bapak punya anak
Bilang-bilang aku aku yang tengah malu
Sama teman-temanku
Karna cuma diriku yang tak laku-laku

Back to ***

[span class=alert] Recommended also: lagu Lagu dan Lirik Wali Band - Yank (Yang) [/span]

Add comment


Security code
Refresh

Category: Song of the day

Firman Allah;

وَيَوْمَ نَحْشُرُ مِن كُلِّ أُمَّةٍ فَوْجًا مِّمَّن يُكَذِّبُ بِآيَاتِنَا فَهُمْ يُوزَعُونَ

English: Dan (ingatlah) hari (ketika) Kami kumpulkan dari tiap-tiap umat segolongan orang-orang yang mendustakan ayat-ayat Kami, lalu mereka dibagi-bagi (dalam kelompok-kelompok).

View Translations

[ Verse: 68 : 83 ]

Search

 

Who's Online?

We have 298 guests and no members online